Een nieuwe hond in huis

Na lang wachten mag je de pup of jonge hond ophalen en mee naar huis nemen. En dan begint het harde werken voor jou als baas. Om een hond goed op te voeden wordt er namelijk van jou als baas veel verwacht en hier horen ook de nodige trainingen bij. Want wat moet je doen als je hond steeds opspringt, aan de lijn trekt of blaft naar elke hond die je tegenkomt. Ik kan je hierbij helpen.

Spelend leren met je hond

Linge Staete Hondentraining is een hondenschool waar drukvrij en beloningsgericht getraind wordt en waar de nadruk ligt op concept trainen. Concept trainen is een methode waarbij we ervan uitgaan dat iedere hond zijn eigen karakter heeft en dat hij verschillende vaardigheden bezit.

Als we bepaald gedrag bij de hond willen veranderen, kijken we eerst naar welke vaardigheden de hond hiervoor moet bezitten. Door leuke korte spellen in te zetten die effectief zijn, ontwikkelt de hond deze vaardigheden en wordt het uitvoeren van gewenst gedrag veel eenvoudiger en meer voor de hand liggend. De hond leert hierdoor zelf na te denken en zelf keuzes maken. Door je hond te leren dat hij zelf invloed heeft op zijn leven, help je hem een stabiele hond te worden.

Trainen op maat

Omdat geen enkele hond hetzelfde is, is het belangrijk dat de training goed aansluit bij hond en baas. Door goed te luisteren naar de wensen en doelen van de baas en te kijken naar het karakter van de hond stel ik een persoonlijk lesprogramma op. Ik werk dus maatgericht.

Wil jij het gedrag van je hond wat bijschaven of heb je misschien wat extra hulp nodig bij het opvoeden en trainen van je hond, ik kan je helpen.

Wil je meer informatie, vul dan het contactformulier. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.